sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Juustosarvet


Juustosarvet on meillä monien suosikkeja suolasia leivonnaisia, joita on kiva laittaa tarjolle erilaisiin juhliin. Niiden ohje on aika yksinkertanen, ja lopputulos on ihanan kuohkee ja pehmee. Tästä ohjeesta tulee 12 juustosarvea(,te tein ohjeen kolminkertasena ja sarvia tuli siis yhteensä 36).


Juustosarvet (12kpl)

Taikina:
2 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
4 dl vehnäjauhoja
50 g juustoraastetta
25 g pehmeää voita

Täyte:
50 g juustoraastetta

1. Lämmitä maito kattilassa tai mikronkestävässä kulhossa mikroaaltouunissa, kunnes sen lämpötila on n. 45°C eli hieman kädenlämpöä kuumempaa. (Jos käytät tuorehiivaa, lämmitä maito vain kädenlämpöiseksi ja murusta 30g tuorehiivaa maidon joukkoon). Lisää joukkoon sokeri ja suola.


2. Sekoita erillisessä kulhossa keskenään vehnäjauhot ja kuivahiiva.


3. Lisää maitoon juustoraaste ja jauhot, vaivaa kädellä tasaiseksi taikinaksi. Lisää pehmeä voi ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa käsistä ja  kulhon reunoilta.


4. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 20-30 minuuttia, kunnes se on kohonnut noin kolminkertaiseksi. (Itse monesti laitan uunin lämpenemään 50°C, taputtelen taikinaa varovasti kosteilla käsillä ettei sen pinta kuivu kohottamisen aikana ja peitän taikinakulhon leivinliinalla ennen uuniin laittamista.)



5. Levitä työtasolle jauhoja ja jaa taikina kahteen osaan. (Itse jaoin taikinan kuuteen osaan, koska tein kolminkertaisen taikinan.)


6. Kauli taikinamöykky halkaisijaltaan n. 30cm leveäksi ympyräksi ja jaa se taikinapyörällä kuuteen osaan.


7. Levitä taikinakolmion leveään päähän pieni kasa juustoraastetta. Kääri rullalle leveästä päästä alkaen.


8. Nosta käärityt sarvet leivinpaperoidulle pellille ja voitele kananmunalla. 

9. Paista sarvia 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia, kunnes niiden pinta on kullanruskea.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti