sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Pätkiskakku


En ite oo kovinkaan iso suklaakakkujen fani, mutta tää kakku on mun mielestä älyttömän hyvää. Alkuperänen resepti on napattu Myllyn Paras -sivulta, mutta tässä alla on hieman sovellettu versio millä mä kyseisen kakun tein.. Tän ihanan pätkiskakun ohje on mun mielestä aika helppo ja lopputulos on suussa sulava.


Pätkiskakku

Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
150 g voita
6 Pätkis -patukkaa
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa

Vuoan voiteluun:
rasvaa

Kuorrutus: 
150 g maitosuklaata
75 g voita

Koristeeksi: rouhittua Pätkistä


1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe.


2. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä.


2. Rouhi Pätkikset pieniksi paloiksi.


3. Lisää sulaneen rasvan joukkoon paloitellut Pätkikset ja sekoita tasaiseksi. Lisää seokseen kermaviili ja kananmunat, sekoita nopeasti tasaiseksi.


4. Voitele uunivuoka. Lisää voi-pätkisseoksen joukkoon kuiva-aineseos ja sekoita taikina huolellisesti tasaiseksi. Kaada taikinaseos uunivuokaan. (Itse käytin syvää foliovuokaa, koska en aikonut kumota kakkua niinkuin alkuperäisessä ohjeessa käsketään. Käyttämäni foliovuoka oli halkaisijaltaan n.28cm leveä).


5. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa keskitasolla n. 40-45 minuuttia. (Voit kokeilla kakun kypsyyttä tikulla - jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä). Jos käytät uunivuokaa, josta kakkua ei tarjoilla, (esim. irtopohjavuoka) kumoa kakku heti paistamisen jälkeen ja anna jäähtyä.


6. Kakun jäähdyttyä sulata kattilassa varovasti kuorrutukseen tarvittavat suklaa ja voi samalla koko ajan sekoittaen. (Jos olet kumonnut kakun, tee kuorrutetta hieman enemmän käyttäen 200g suklaata ja 100g voita jotta kakun reunatkin peittyvät).


7. Valuta kuorrute kakun päälle ja levitä lusikalla tasaiseksi. Koristele kakku Pätkisrouheella kuorrutteen ollessa vielä kosteaa ja nosta kakku kylmään kuorrutteen jähmettämiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti