torstai 17. toukokuuta 2018

Banaanimuffinit


Tää respti on hyvä, jos sulla on kaapissa vähän ruskeeks menneitä banaaneja, joita ei muuten ehkä tulis syötyä - mitä kypsempiä tässä reseptissä käytetyt banaanit on, sitä voimakkaampi ja makeempi banaanin maku muffineihin tulee. Ite oon kokeillu muutamaa eri banaanimuffiniohjetta ja tää on mun ehdoton lemppari - tuoreet muffinit on kuohkeita ja ihanan pehmeitä, jos vaan jaksaa käyttää vähän extra-aikaa munasokerivaahdon vatkaamiseen.

Banaanimuffinit (n.20-25kpl)

200 g voita
2 dl maitoa
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 syöntikypsää banaania
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja-aromia (myös vanilliinisokeri käy)

1. Säädä uuni 225 asteeseen.
2. Sulata rasva kattilassa tai mikronkestävässä kulhossa mikroaaltouunissa, lisää maito.



3. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Murskaa banaanit haarukalla tai sauvasekoittimella.



4. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe (ja jos käytät vanilja-aromin tilalta vanilliinisokeria, sekoita se myös joukkoon).



5. Lisää kuiva-aineseos, murskatut banaanit ja rasva-maitoseos munasokerivaahtoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi.



6. Täytä muffinivuoat taikinalla, jätä hieman kohoamisvaraa. 



7. Paista muffineita uunin keskitasolla 10-15 min, kunnes niiden pinta on saanut väriä ja hammastikulla kokeillessa tikkuun ei tartu taikinaa. (Paistoaika riippuu uunin tehosta ja muffinien koosta). Jos haluat kuorruttaa, anna muffinien jäähtyä kunnolla ennen sitä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti